1. Osapuolet:

Näitä sopimusehtoja sovelletaan sopimukseen, jossa osapuolina ovat Webscultor (jäljempänä ”Palveluntarjoaja”) sekä palvelun tilannut asiakas (”Asiakas”)

Palveluntarjoaja:

Webscultor tmi

Y-tunnus: 2630974-3

Asiakas:

Asiakkaana katsotaan jokainen yksityinen henkilö, yritys tai organisaatio, joka käyttää Webscultor graafisen suunnittelun palveluita.

2. Palvelun kuvaus:

Webscultor tarjoaa laadukkaita graafisen suunnittelun ja verkkosivujen kehityksen palveluita asiakkailleen.

Tarkempi palvelukuvaus määritellään erillisessä sopimuksessa tai tarjouksessa, joka perustuu perusteelliseen keskusteluun asiakkaan kanssa.

3. Maksut ja hinnat:

 Sopimusehdot astuvat voimaan ja laskutusoikeus alkaa, kun asiakas on hyväksynyt kirjallisesti (myös sähköpostilla) toimitetun tarjouksen tai sopimuksen.

3.1 Maksuehdot

Asiakkaan kanssa sovitaan etukäteen maksujen määrä, eräpäivät ja mahdolliset erityisehdot.

3.2 Maksujen Myöhästyminen

Mikäli maksut myöhästyvät sovitusta eräpäivästä, Palveluntarjoajalla on oikeus periä viivästyskorkoa kulloinkin voimassa olevan korkolain mukaisesti. Maksuehto on 7 pv laskun päiväyksestä.
Mikäli maksua ei maksuhuomautuksen jälkeen makseta, siirretään se perintään. Perintäkuluista vastaa asiakas.

4. Asiakkaan velvollisuudet:

4.1 Sisältöjen toimittaminen:

Asiakkaan tulee toimittaa kaikki tarvittavat sisällöt, kuten tekstit, kuvat ja logot, sovittuna aikatauluna. Viivästykset sisällön toimittamisessa voivat vaikuttaa projektin aikatauluun.

4.2 Palautteen antaminen projektin eri vaiheissa:
Asiakkaan odotetaan antavan asianmukaista palautetta ja hyväksyntää projektin eri vaiheissa sovitussa aikataulussa. Tämä auttaa varmistamaan projektin sujuvan etenemisen.

4.3 Maksujen suorittaminen:

Asiakkaan tulee suorittaa sovitut maksut projektin etenemisen mukaisesti, sovittujen maksuehtojen mukaisesti. Viivästykset maksuissa voivat vaikuttaa projektin etenemiseen ja viivästyttää lopputuloksen toimittamista.

4.4 Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet:

Asiakas vastaa siitä, että hänellä on oikeus käyttää toimittamiaan sisältöjä ja että ne eivät loukkaa kolmansien osapuolten tekijänoikeuksia. Asiakkaan tulee myös noudattaa sovittuja käyttöoikeuksia lopputulokseen.

5. Palveluntarjoajan velvollisuudet:

5.1 Aikataulujen noudattaminen:

Palveluntarjoajan tulee noudattaa sovittuja aikatauluja ja toimittaa työt sovitussa aikataulussa.

5.2 Yhteistyö asiakkaan kanssa:
Palveluntarjoajan tulee pitää asiakas ajan tasalla projektin etenemisestä, mahdollisista viivästyksistä ja muutoksista projektin suunnitelmiin.
Palveluntarjoajan tulee olla avoin yhteistyölle ja kommunikaatiolle asiakkaan kanssa, jotta varmistetaan, että suunnittelutyö vastaa asiakkaan tarpeita ja odotuksia.

5.3 Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet:
Palveluntarjoajan tulee varmistaa, että hänellä on oikeus käyttää suunnittelutyössä käytettyjä materiaaleja ja että ne eivät loukkaa kolmansien osapuolten tekijänoikeuksia. Palveluntarjoajan tulee myös selkeästi määritellä, miten tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet jaetaan lopputulokseen.

5.4 Muutosten hallinta:
Palveluntarjoajan tulee käsitellä asiakkaan pyynnöt muutoksista joustavasti ja kohtuullisesti, ja tarvittaessa neuvotella lisäkustannuksista tai aikataulumuutoksista.
5.5 Palveluntarjoaja voi käyttää alihankkijoita projektin toteuttamiseen ja vastaa heidän työnsä laadusta.

6. Salassapitovelvollisuus:

Sopijapuolet sitoutuvat pitämään luottamuksellisina kaikki projektin ja sopimuksen aikana paljastuneet yrityssalaisuudet.
Tämä salassapitovelvollisuus säilyy voimassa myös projektin ja sopimuksen päättymisen jälkeen, ja se koskee kaikkia projektin ja sopimuksen aikana hankittuja tietoja, joita voidaan pitää yrityssalaisuuksina.

7. Omistusoikeudet
Kaikki graafiset suunnittelutyöt ja verkkosivujen sisällöt, jotka luodaan tai muokataan tämän sopimuksen puitteissa, ovat Webscultorin omaisuutta, kunnes asiakas on suorittanut sovitut maksut täysimääräisesti. Asiakas saa käyttöoikeuden lopputulokseen sen jälkeen, kun maksut on suoritettu kokonaisuudessaan.
Webscultorilla on oikeus käyttää toteutettuja töitä kaupallisina referensseinä, ellei toisin ole sovittu kirjallisesti sopimuksessa.

8. Peruutukset

8.1 Asiakkaan oikeus peruuttaa projekti

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa projekti milloin tahansa ennen lopullisen lopputuloksen hyväksymistä. Asiakkaan tulee ilmoittaa peruutuksesta kirjallisesti Palveluntarjoajalle ja maksaa sovitut maksut toteutuneesta työstä, joka on suoritettu ennen peruutusilmoitusta.

8.2 Palveluntarjoajan oikeus peruuttaa projekti

Palveluntarjoajalla on oikeus peruuttaa projekti, mikäli Asiakas ei noudata sovittuja velvollisuuksiaan tai jos projektin jatkaminen ei ole mahdollista odottamattomien esteiden tai tapahtumien vuoksi.
Palveluntarjoaja ilmoittaa Asiakkaalle kirjallisesti peruutuksesta ja pyrkii yhdessä Asiakkaan kanssa löytämään ratkaisun mahdollisten erimielisyyksien selvittämiseksi.

8.3. Peruutuksen seuraukset

Peruutuksen tapahtuessa asiakkaan on korvattava palveluntarjoajalle kaikki jo suoritetusta työstä aiheutuneet kustannukset ja kulut sovitun hinnan mukaisesti. Peruutus ei vapauta asiakasta suorittamasta kaikkia maksuja, jotka ovat kertyneet ennen peruutusilmoitusta.

9. Riitojen ratkaisu

Mikäli osapuolten välille syntyy erimielisyyksiä tai riitoja tämän sopimuksen tulkinnasta tai sen täytäntöönpanosta, osapuolet pyrkivät käymään rakentavia keskusteluja riidanaiheista ja pyrkivät löytämään molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun.

Mikäli neuvottelut eivät johda sopimukseen, riita-asiat ratkaistaan tuomioistuimessa.

10. Projektin hyväksyminen ja valmiiksi kuittaaminen.

Projektin suoritus katsotaan päättyneeksi, kun se on toimitettu sopimuksen ehtojen mukaisesti ja asiakas on sen hyväksynyt.
Mikäli asiakas havaitsee virheen tai epäkohtia, hänen tulee ilmoittaa niistä välittömästi kirjallisesti palveluntarjoajalle.
Palvelut ja tuotteet katsotaan automaattisesti hyväksytyiksi, ellei asiakas ole 5 työpäivän kuluessa toimituspäivästä kirjallisesti ilmoittanut tuotteiden tai palvelujen virheellisyydestä.

Scroll to Top